top of page
  • Foto del escritorXavier Garcia

Desenfocats en el fum

Pregunta desenfocada: De què em fareu jugar? De 3? de 1? ...

Pregunta enfocada: Què aprendré?


Recentment hem vist a l'Eurolliga un cas paradigmàtic. Mario Hezonja. Tot l'any jugant d'exterior, i a l'hora de la veritat a la F4, marcant diferències en atac, defensa i rebot, com a 4. Perquè no hi havia competència (per les lesions i sancions) i pertant estava tranquil i segur amb el rol i els minuts.


Un altre cas, a la final ACB. Jan Vessely, un 5 tota la temporada, i també a la final... però amb enorme capacitat per aguantar 1x1 de qualsevol exterior, fins i tot bases i buscant espais al rang de tir 5 metres gairebé infal.libles... fins i tot un triple decisiu en el segon partit.Anem a l'NBA, amb Draymond Green des de fa temporades, a vegades fins i tot jugant de 5 però amb totes aquestes característiques defensives tot-terreny i dinamismes ofensius brutals de mans a mans, o de generació des del bot, joc sense pilota..


No és en absolut determinant jugar d'una cosa o d'una altra en etapes formatives. El que és determinant és millorar en tots aquests aspectes tecnico-tàctics que et permetran jugar en el futur del que sigui.


Ocupa't de millorar el teu equilibri en el tir, el teu rang de tir.

Ocupa't de ser capaç de defensar en desplaçament lateral 1x1 a qualsevol jugador del teu equip.

Enten el joc, anticipa defensivament, apren a jugar sense pilota, a llegir el millor passe, a posar bons bloquejos, a fer bon balanç defensiu i contraatac, a rebotejar, etc... Després el teu cos i el bàsquet, i la realitat de cada equip et posarà a jugar d'una cosa o d'una altra.


Gran part dels fitxatges es basen en promeses que no tenen res a veure amb tot això, sino amb el que tothom vol sentir "amb mi jugaràs de 3", com si això fos suficient per millorar tots aquests aspectes. No és així. però, en fi, podem seguir comprant i venent fum. És gràtis, i fàcil.


145 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comentários


bottom of page