top of page
  • Foto del escritorXavier Garcia

La preparació i direcció de partit

La competició és l’espai on hi ha més motivació per la majoria d’actors implicats. Jugadors, famílies, entrenadors, clubs. Això és un fet. Ens agradi més o menys, tots entrenem per poder posar-nos a prova el dia de partit. Ho hem d’assumir. La manera com el jugador competeix, l’equip competeix i l’entrenador competeix marca el nivell en relació a la resta. I això diu molt de tothom.


Enfocarem el post en la direcció de partit de l’entrenador, que també es posa a prova. L’entrenador ha de ser conscient del seu estat emocional i, sempre que pot, poder decidir si l’emoció és la que l’equip necessita en aquell moment. Tota la meva intervenció té a veure amb la utilitat (aporta a l’equip) i la coherència (la meva actuació està alineada amb els objectius de treball i de preparació del partit). Per tant, el tema no és si m’enfado més o menys, sino si l’enfado és útil, coherent. El tema no és si em mantinc més o menys fred, sino si la fredor és útil i coherent. El tema no és si faig servir més o menys pissarra, sino si la pissarra és útil i coherent.





Hem d’esperar, demanar i reforçar les coses que els jugadors han demostrat que poden fer. El partit no és un lloc per canviar el llistó d’exigència sino per consolidar-lo. A partir d’aquesta base, sorgeixen 4 aspectes clau que hem de saber respondre abans del partit i que han de ser el nucli de la xerrada pre-partit, amb el format que cadascú consideri. D’acord amb el nivell de l’equip i els jugadors, aquests 5 apartats seràn més o menys complexes. Com sempre, tot en funció del nivell de l’equip (social, competició o alta competició: podeu veure el primer post del bloc per enquadrar)



1.- Què hem de fer bé per competir el partit?

Han de ser coses que ens mantenen a partit. Per exemple, el rebot, el balanç defensiu, la defensa 1x1... Podem parlar de 2-3 coses en atac i 2-3 en defensa. No més. No mil objectius. Pocs, clars i realistes amb el nivell actual de l’equip i el jugador


2.- Què hem de fer bé per guanyar el partit?

Són detalls de qualitat individual i col.lectiva i també hi entra l’encert. Igualment pocs i concrets.


3.- Orientacions individuals

Individualitzar objectius, reptes, per alguns dels jugadors dels que el partit ens ofereix oportunitats de créixer en consciència, mentalitat, rendiment...


4.- Els meus extres com entrenador.

Selecció dels sistemes i dels ritmes, ofensius i defensius.

Us dels temps morts

Us de la pissarra

Les xerrades pre-partit i del descans.


5.- Pauta pels jugadors sobre com preparar-se individualment pel partit




Intencionadament, post curt. Amb poques idees però importants. Espero que sigui útil!

159 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page