top of page
  • Foto del escritorXavier Garcia

Un secret per ficar més tirs a cistella...

Em ve de gust compartlr aquest petit-gran secret perquè aprofiteu l'estiu: El temps de parada.


En totes les meves accions formatives, en tots els campus, amb tots els jugadors que em trobo, falta consciència d'aquest concepte. És molt bàsic. Potser per això no té gaire èxit mediàtic. Tots els jugadors que ho han interioritzat, donen un salt de qualitat en el seu llençament.


El concepte és simple:


Seqüència: peu (de la mà que no tira) - agafar pilota - peu (mà que tira)

Objectiu: el primer peu serveix per EQUILIBRI. Pertant no farem una primera passa que em generi desequilibi, l'avantatge el treiem amb la passa anterior, no amb aquesta. El segon peu em servirà per a fer "la PARADA".


Resultat: És un fonament que em garanteix l'execució del meu llençament des de l'equilibri. Pertant, puc regularitzar la meva mecànica, perquè sempre comença igual.


Aplicació:

Recepció estàtica, recepció en moviment, tir des de bot, tir des de sortida de bloqueig... la seqüència sempre és la mateixa, si volem fer un llençament amb equilibri. Aquest és un fonament imprescindible per tot jugador: tenir la sensació que puc llençar a cistella en equilibri.


Després hi ha alguns jugadors que poden tirar en desequilibri (conscient). Aqui valen totes les "parades" que se'ns acudeixin. Però ja no és un fonament bàsic, ni per a tots els jugadors.Alerta, però, que no hi ha res pitjor que fer un llençament a cistella pensant que el faig en equilibri, però en realitat, tenir el cos desequilibrat per no haver aplicat el temps de parada.


És simple i alhora costa d'entrenar. Si ho dominem, després podem aplicar l'altre gran concepte del gest del llençament: la continuitat. I el tercer: el toc final de dits, amb consciència del fluxe de l'energia que va des del peu fins al dit.


Aquest concepte corporal és previ i prioritari davant la mecànica. La mecànica del llençament és un patró que ens pot donar pistes per optimitzar, però sense consciència corporal dels tres factors clau (per aquest ordre: temps de parada, continuïtat i toc de dits), la mecànica no ens permetrà consolidar un bon rendiment en el nostre llençament.


Us deixo aquest video que vaig fer fa 8 anys (com passa el temps!) i que segueix sent 100% vàlid i en ell hi ha explicacions i imatges dels millors tiradors de l'NBA dels darrers anys, executant des d'aquest patró corporal, la gran majoria dels llençaments! Espero que el gaudeixis com jo re-veient-lo avui!

259 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page